Home Omgeving Aktiviteiten Uw huis verhuren
Aktiviteiten in en rond Bergen aan Zee
Er valt volop te beleven in en rond Bergen aan Zee. Natuurlijk op het prachtige strand en in het uitgestrekte duingebied. Op deze pagina vind u onze zorgvuldig uitgezochte tips voor een aktieve vakantie. Wandelen, fietsen, met de kinderen op stap, watersport, golfen, zwemmen, tennissen, paardrijden en zelfs skiŽn of snowboarden: het kan allemaal in Bergen aan Zee!

Wandelen langs de kust


Eindeloze strandwandelingen, prachtige wandelpaden door het bos- en duingebied van Bergen aan Zee en Schoorl: wandelen is in al deze schoonheid een waar genoegen. In het gebied leven o.a. wilde paarden en imposante maar totaal ongevaarlijke Schotse Hooglanders. Het beroemde Noordhollands Duinreserva

Fietsen door de duinen


Bergen aan Zee en omgeving is een paradijs voor fietsers. U vindt er een uitgestrekt net van prachtige fietspaden in het Noordhollands Duinreservaat en de Schoorlse Duinen. Maar ook in het achterland van Noord-Holland is veel te ontdekken. De fiets is daarvoor absoluut het beste vervoermiddel.

Op stap met de kinderen


Natuurlijk staat voor kinderen het strand van Bergen aan Zee met stip op nummer 1, maar als het weer even niet meezit of wanneer u eens wat anders wil, is er genoeg te beleven met de kids. U kunt gaan zwemmen in een zwembad met glijbanen, midgetgolfen, naar het zeeaquarium of een speeltuin.

Watersport aan het strand van Bergen aan Zee


Het brede zandstrand van Bergen aan Zee nodigt uit tot allerlei watersporten. Bijvoorbeeld skimboarden. Het enige wat u hiervoor nodig heeft is een skimboard en een dunne laag water van de zich terugtrekkende branding. Kitesurfen vergt veel oefening en goed materiaal. Bergen aan Zee is onder kitesur

Golfen op de golfbaan Bergen en Heiloo


Bergen is gezegend met een schitterend golfterrein, Sluispolder. In Heiloo ligt het fijne Golf & Countryclub Heiloo. Ook in het achterland van Noord-Holland komt de golfer op verschillende golfterreinen aan zijn/haar trekken. Wlit u het wat rustiger aan doen kunt u in Bergen aan Zee midgetgolfen.

Zwemmen in zee en zwembad


Bergen aan Zee heeft een breed en uitgestrekt zandstrand wat tot de schoonste van Nederland behoort. Ook het zeewater is bij Bergen aan Zee zeer zuiver. De soms donkere kleur van het water heeft te maken met zand wat door de golven wordt omgewoeld...

Tennissen in Bergen aan Zee


Er zijn in Bergen aan Zee 2 tennisplaatsen, prachtig gelegen in het Parnassiapark, vlak achter de duinen. In het dorp Bergen zijn 2 tennisparken en een indoor-tennishal.

Wintersport in Bergen en Alkmaar


Wintersport aan de Nederlandse kust? Jazeker! Als er sneeuw ligt is Bergen aan Zee en het duinengebied een plaatje, waar het heerlijk langlaufen en sleetje rijden is! Maar gedurende het hele jaar kunt u skiŽn en snowboarden bij Il Primo of schaatsen in Alkmaar.

Paardrijden tussen Bergen aan Zee en Schoorl


Paardrijden langs de vloedlijn op een leeg strand moet wel het ultieme gevoel van vrijheid zijn. In het uitgestrekte bos- en duingebied tussen Bergen aan Zee en Schoorl zijn prachtige ruiterpaden uitgezet. Net buiten Bergen, in de richting van Schoorl vindt u Manege Poelenburgh.