Home Omgeving Aktiviteiten Uw huis verhuren Contact
wandelen - Afbeelding

Wandelen langs de kust


langs het strand, door de duinen, in het prachtige achterlandWandelen door bos en duinen

Eindeloze strandwandelingen, prachtige wandelpaden door het bos- en duingebied van Bergen aan Zee en Schoorl: wandelen is in al deze schoonheid een waar genoegen. In het gebied leven o.a. wilde paarden en imposante maar totaal ongevaarlijke Schotse Hooglanders.
Het beroemde Noordhollands Duinreservaat heeft in elk seizoen een grote aantrekkingskracht. Er is een uitgestrekt netwerk van gemarkeerde wandelingen. U dient, als u het reservaat wilt betreden, te beschikken over een toegangskaart ( 1,50 per dag, verkrijgbaar aan de automaten bij de ingangen van het park of bij de VVV).

Schoorlse duinen

De duinen zijn belangrijk voor de drinkwatervoorziening en worden beheerd door de PWN. Door deze organisatie worden allerlei interessante excursies en activiteiten georganiseerd. U leest er alles over op de website van de PWN. Het aangrenzende gebied van de Schoorlse Duinen wordt beheerd door Staatsbosbeheer. U vindt daar het interessante bezoekerscentrum Schoorlse Duinen; Hier leest u alles over de vele routes en de originele activiteiten die er worden georganisseerd (ook heel leuk voor kinderen!).
In Bergen aan Zee heeft Het IVN in het Parnassiapark het natuurcentrum Parnassia (geopend op zondag tussen 12.00 en 16.00 uur). Interessante kleine exposities over de heemtuin en het strand. U kunt strandjutten met de boswachter en nog veel meer.
We raden u aan bij de VVV in Bergen de Wandel & Fietskaart Duingebied Bergen & Schoorl te kopen ( 5,00).
Als u halverwege een lange wandeling richting Egmond even op adem wilt komen, is Gasterij 't Woud een aanrader; en middenin het prachtige duingebied tussen Bergen aan Zee en Schoorl ligt het idylissche Berenkuil.

Honden Bergen aan Zee

Voor honden is Bergen aan Zee een echt paradijs. Houdt u zich echter wel aan de regels. In de duinen en in het bos dienen honden in verband met de aanwezige fauna altijd aangelijnd te zijn. Op het strand kunnen onze viervoeters tussen 1 oktober en 1 mei overal loslopen. In de zomer mogen honden slechts loslopen vr 10.00 uur en n 17.00 uur. Overdag zijn honden op het zonnestrand (bij de strandopgangen) niet toegestaan en dienen ze op de activiteitenstranden (ten noorden en zuiden van de strandopgangen) aangelijnd te zijn. Er is een strenge controle.
StrandBergen wenst u veel wandelplezier!


 

wandelen - Afbeelding
wandelen - Afbeelding
wandelen - Afbeelding
wandelen - Afbeelding
wandelen - Afbeelding
wandelen - Afbeelding