Home Omgeving Aktiviteiten Uw huis verhuren Contact
kunst
Kunst & Musea in Bergen NH
galeriŽn, kunstevenementen en musea in kunstenaarsdorp BergenDe Kunstenaars van Bergen

Bergen is van oudsher een dorp waar kunstenaars zich thuisvoelen. Er zijn talloze galeriŽn en 2 interessante musea: Kranenburgh, met een fraaie collectie van werken uit de Bergensche School, een beeldentuin en steeds wisselende exposities en het Sterkenhuis, een museum over de geschiedenis van Bergen met een leuke verzameling van kledingstukken en artefacten uit het verleden.

Tot de belangrijkste galeriŽn behoren Kunsthandel Ineke Aronds, Obsession of Art, het KCDB, Zinc Exposities en Kunsthandel Bernard van Welsenes.

Kunsttiendaagse Bergen

Hťt evenment wat u niet mag missen is de Bergense Kunsttiendaagse, die elk jaar rond half oktober in Bergen en Bergen aan Zee wordt gehouden. Kunstveilingen, kunstmarkten, talloze exposities en 'open huis' in vele ateliers. Er zijn diverse routes uitgestippelt, die u direkt bij de kunstenaar thuis brengen. Wat is er leuker van kunst te genieten en een kopje koffie of thee te drinken met de artiest zelf en in gesprek te raken over wat hem of haar inspireert?


Op verschillende zaterdagen in het hoogseizoen wordt Bergen aan Zee omgedoopt tot "Montmartre aan Zee". U vindt dan op de boulevard een aantal kraampjes waar kunstenaars hun werk uitstallen. Loopt u er gerust eens langs.

 

kunst - Afbeelding
kunst - Afbeelding
kunst - Afbeelding
kunst - Afbeelding
kunst - Afbeelding